søndag 25. oktober 2009

En forsiktig start


Nei, se det! Den ene bokstaven følger den andre, og jeg er faktisk i gang med å skrive mitt første blogginnlegg på syv måneder. Hva har jeg gjort i disse månedene? Gått tilbake til penn og papir? Hengt meg på hylekoret om at elevene roter bort tida på Facebook og ikke lærer noe bak skjermene sine? Absolutt ikke. Jeg har bare ikke vært så synlig til stede.

Heldigvis gjelder ikke det mange av bloggerne jeg følger. De har oppdatert bloggene sine jevnlig, om noe sjeldnere enn de gjorde da jeg begynte å følge dem. Noen av disse bloggene finner du pekere til på denne sida. En ny blogg jeg nettopp har oppdaget, heter Eva 2.0. Den inneholder mye nyttig for oss som jobber i skolen. Den anbefaler jeg på det varmeste.

Et godt verktøy jeg har tatt i bruk i to av klassene mine i år, er Etherpad. Dette er et dokument som flere kan skrive inn i samtidig, og dokumentet oppdateres umiddelbart. Bidragene blir merket med forskjellige farger, noe som er ryddig for de som deltar og nyttig for meg som kan se hvem som har bidratt med hva. Dokumentet kan enkelt lagres i Word når det er ferdigskrevet.
Et annet verktøy jeg har tatt i bruk med elevene i år, er testverktøyet på It`s learning. Det har jeg brukt mye selv, men det er første gang elevene mine bruker det. Først hadde de gruppevise framføringer, så lagde hver gruppe en test med spørsmål til resten av klassen. Dette var positivt på mange måter. Elevene syntes det var morsomt å lage tester, de måtte tenke etter hva som var viktigst av det de skulle presentere for klassen og ikke minst; De som hørte på framføringene måtte konsentrere seg om det som skjedde ved kateteret, ikke om det de skulle framføre senere selv.

Til uka skal 2. klassen min jobbe med sammensatte tekster. Det gleder jeg meg veldig til, og det skulle ikke forundre meg om jeg blir inspirert til å skrive et nytt blogginnlegg om akkurat det!
Bilde: Ed Yourdon på Flickr.com

4 kommentarer:

Maria sa...

Godt å se at bloggen har våknet til liv igjen! Når jeg er innom alle de flotte fagbloggene har jeg alltid et snev av dårlig samvittighet fordi min egen blogg bare er for moro skyld...Høsthilsen fra Maria

Lill-Tove Rype sa...

Og jeg synes det er deilig at noen jeg kjenner blogger om noe annet enn skole. Koselig å høre fra deg!

Fredd sa...

Noen tips (som du kanskje kjenner til fra før?):
http://www.youtube.com/watch?v=1iyq0dlI1yc

Mvh
Fredd

Lill-Tove Rype sa...

Nå skjønte jeg plutselig at jeg hadde slurvet litt i innlegget. Jeg skrev 2. klasse, men det er VG2 jeg mente. En uvane jeg skal legge av meg. Uansett; takk for tipset! :-)