mandag 28. april 2008

Digitale fortellinger

Så er vi i gang med digitale fortellinger, og dette er spennende; læreren er nesten like grønn som elevene! Vi startet med å se en digital fortelling. En nydelig fortelling lagd av ei jente med downs syndrom. Hun forteller om kjæresten sin og hva de liker å gjøre sammen.

Mange elever visste øyeblikkelig hva de skulle fortelle om, andre måtte ha litt hjelp for å komme i gang, men de aller fleste ble ferdig med selve fortellingen på to timer. Det hjalp på fantasien da jeg sa at de kunne fortelle om noe fra barndommen, for eksempel om den gangen de lærte å sykle eller svømme. Det som tok lang tid, var bildesøkene, i alle fall for de som ikke brukte egne bilder. Det er mye spennende man kan se på når bildene begynner å poppe opp på blant annet flickr!

Den store utfordringen blir hvordan vi skal få lagt inn lyd. Får vi låne en, to eller tre mikrofoner? Jeg trodde alle hadde pc med innlagt mikrofon, men det har de altså ikke. Akkurat denne delen kan derfor ta ganske lang tid... Spennende er det uansett!

3 kommentarer:

Marita sa...

Spennende! Og så morsomt at du også er igang med klasseblogger. Nå er det mange Vg1-elever hos oss som blogger, blir interessant å høre hva elevene tenker om dette. Ellers er det et tips å sjekke mikrofonene, jeg brukte noen av dem for et par uker siden, og en del elever slet med dårlig lyd. Håper vi får se noen av resultatene!

Leif sa...

Jeg kjøpte mikrofoner på elkjøp for ca 70 kroner stykket - de er ikke gode, men ofte bedre enn dem som elevene eventuelt har innebygget i laptopene.

Lill-Tove Rype sa...

Da håper jeg på velvillige elever, ev. noen kroner fra oven! ;-)